RSS

 VIII Beca de Recerca Esteve Fa  

La recerca arqueològica a Llagostera: de mossèn Josep Gelabert al Centre d’Estudis de Llagostera (1900-1972) de Francesc Aicart  Hereu ha estat el  projecte  guanyador de la VIII Beca de Recerca Esteve Fa Tolsanas.

El projecte estudiarà la història de l’arqueologia a Llagostera des de l’època de mossèn Josep Gelabert Rincón amb la creació del Museu-Biblioteca de Llagostera, i el grup de persones vinculades a l’arqueologia a l’entorn del mossèn, com Josep Calvet, Rafael Mas, Pere Mayol o el mestre Julià Cutiller, sense oblidar la refundació del museu llagosterenc l’any 1937.

Amb aquests antecedents l'autor pretén continuar l’estudi durant l’època del franquisme amb la constitució de l’Agrupació Filatèlica i Numismàtica als anys 60, de la qual sorgí una secció d’arqueologia, el Centre d’Estudis de Llagostera, centre vinculat amb els col·laboradors del Museu d’Arqueologia de Barcelona i l’Institut de Prehistòria i Arqueologia de la Diputació de Barcelona. El contingut del treball també farà una referència detallada de les moltes intervencions arqueològiques realitzades al llarg d’aquests setanta anys a Llagostera.

El jurat avaluador dels projectes presentats estava constituït  pel Regidor de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera, Josep Aliu Mundet, Mariàngela Vilallonga, Dolors Grau Ferrando, Joan Llinàs Pol i Joan Ventura Brugulat.

(02-06-2014)