RSS
Estrenem pàgina web
Escrit per Arxiu Municipal   
dg.

Actes de plens des de l’any 1797, fons documentals privats i públics, publicacions periòdiques locals editades al municipi entre els anys 1910 i 2005, programes de la Festa Major des de 1914 fins al 1983 són part de la documentació digitalitzada que es pot consultar gratuïtament des del nou lloc web de l’Arxiu Municipal de Llagostera.


Entre la documentació consultable hi ha 20.751 pàgines digitalitzades entre el 1797 i el 1991 corresponents a les actes dels Plens, padrons municipals i als Fons documentals  tant públics com privats dipositats a les dependències de l’Arxiu Municipal de Llagostera.
També s’hi troben en format pdf la majoria de publicacions periòdiques locals formades per 8.066  pàgines corresponents a 8 capçaleres editades entre els anys 1910 i el 2005 així com 3.800 pàgines corresponents als programes de la Festa major entre el 1914 i el 1983.
L’Arxiu Municipal de Llagostera disposa actualment de 9.847 imatges que periòdicament també es podran consultar des de la nova pàgina web mitjançant una selecció de fotografies.


El web de l'Arxiu està estructurat en 8 seccions entre les que destaquen els dedicats als Fons documentals, l’hemeroteca i les publicacions. Cal destacar també que s’ha habilitat un apartat que sota el títol de “descobreix” ofereix la possibilitat, entre d’altres, de consultar i descobrir qui era l’alcalde i/o regidors en les legislatures a partir del 1813 fins a l’actualitat o conèixer quin és l’origen dels noms dels carrers i places del municipi.
Marta Albà, arxivera municipal, destaca que amb la posada en marxa d’aquest nou servei de consulta on line “es pretén no només donar a conèixer els serveis i la tasca que duem a terme des de l’Arxiu Municipal si no apropar la documentació a historiadors, investigadors i curiosos”.