L’any 1981 diversos membres del Centre d’Estudis de Llagostera, inactiu des de finals dels anys 1960, creen el Centre d’Investigacions Culturals Lacustària amb la intenció de tornar a arrancar l’activitat cultual. El Centre comptà d’entrada amb una trentena de socis. Al grup s’hi afegeixen el llagosterencs que des de l’any 1980 havien recollit una nombrosa col·lecció de peces etnològiques que exposaven al públic a l’aire lliure per la Feta Major Per a un millor funcionament, es formaren tres grups bàsics de treball: etnologia, història i arqueologia.
Una de les primeres intencions del Centre fou la creació d’un museu on poder exposar els resultats de les troballes i on poder reunir-se i treballar. A través del Patronat del Museu Municipal varen impulsar reforma i habilitació de l’antiga estació del carrilet de Sant Feliu de Guíxols a Girona com a Museu Etnològic i la Quadra d’en Ribas, al carrer Alt de Girona, com a Museu Arqueològic. El 16 de maig de 1987 el conseller de Cultura de la Generalitat va inaugurar oficialment les dues seus del museu.
· Anys extrems: 1980-1992
· Tipus de document: Textual / Cartells
· Volum: 0.20 ml
· Llengua: català i castellà
· Accés: públic

 Descripció del fons
 Inventari