RSS
15 anys de Beca Esteve Fa Tolsanas
Escrit per Arxiu   

El setembre de l’any 1997 es va convocar per primera vegada la Beca Esteve Fa dedicada a promoure la recerca en el camp de les humanitats i les ciències socials en l’àmbit de Llagostera. Des que el 1998 el jurat va escollir el primer projecte guanyador s’han premiat 6 treballs, 4 dels quals s’han editat dins la col·lecció Beca Esteve Fa i 2 més, a l’haver merescut una menció especial del jurat, ho han estat fora de col·lecció.
El resultant ens fa pensar en la beca com una eina eficaç per estimular la recerca. Gràcies a aquesta iniciativa hem conegut la Llagostera industrial del segle XIX amb les empreses surotaperes, la Llagostera romana amb una vila al veïnat de Panedes, la Llagostera del segles XVI i XVII, la Llagostera artística amb l’Escola de Belles Arts i els pintors de referència del segle XX i també el traçat de les muralles medievals. 


Aquest 2012 quan fa 15 anys de la primera convocatòria de la beca es presenta el resultat de la VI edició: Llagostera medieval. Viure a la plana de la Selva el 1300. La Beca Esteve Fa continua donant fruits.